مقالات آهن آلات

همه آنچه باید درباره بازار آهن شادآباد بدانیم

در آن سال‌هایی که هنوز تهران به وسعت امروزش نبود؛ تا زمانی که شهر هنوز به جهت‌های مختلف کشیده نشده بود و جمعیتش کمتر از اکنون بود؛ یعنی تا دهه‌ی 1370، بازار آهن تهران در بخش مرکزی پایتخت، یعنی خیابان‌های خیام و مولوی واقع شده بود. اما با گسترش شهر و افزایش جمعیت و سپس ماشین‌ها، دیگر مرکزشهر، محل مناسبی برای بازار بزرگ آهن نبود؛ بنابراین این بازار به جنوب غربی شهر منتقل شد و بازار بزرگ آهن در آن‌جا به کار خود ادامه داد؛ بازاری که دیگر از دو منطقه‌ی شادآباد و آهن‌مکان تشکیل شده بود. با اهن الات نوین ارکا همراه باشید تا در این مقاله، برخی از ویژگی‌های بازارآهن شادآباد را باهم مرور ‌کنیم.

بازار آهن شادآباد چگونه شکل گرفت؟

پیش از آنکه به تاریخچه و ویژگی‌های بازار آهن شادآباد بپردازیم، ببینیم چرا اصلا بازار آهن از مرکزشهر به شادآباد منتقل شد؛ بی‌شک مهم‌ترین دلایل انتقال این بازار، از این قرار بود:

  • تولید آلودگی صوتی بسیار زیاد در مرکزشهر
  • افزایش آلودگی هوا در محدوده‌ی مرکزشهر 
  • ترافیک سرسام‌آور در مرکزشهر

بنابراین شهرداری تهران تصمیم گرفت بازار آهن را در اواسط دهه‌ی هفتاد، به محلی دیگر در حاشیه‌ی شهر تهران منتقل کند، برای چنین اقدامی، منقطه‌ی شادآباد به دلایل زیر، جانمایی شد:

  • قیمت نازل زمین
  • وسعت اراضی مزروعی و فاقد کاربری وسیع
  • جمعیت پایین محدوده‌ی محله‌ی شادآباد

تاریخچه و جغرافیای بازار آهن شادآباد

در گذشته نامش شاه‌آباد بود؛ به خاطر آب و هوای خوشی که داشت، شاهان و شاهزادگان قاجاری برای تفریح به این منطقه می‌آمدند و این رفت‌وآمدها باعث رونقش شد.

منطقه‌ی شاه‌آباد در جنوب غربی تهران واقع شده، محلی که در تقسیمات شهری دوره‌ی حاضر جزئی از محدوده‌ی منطقه‌ی هجده تهران به حساب می‌آید.

در گذشته، این منطقه درختان پر بار بسیاری داشت: انگور، توت، انجیر، خرمالو و انواع صیفی‌جات مرغوب در خاکش به عمل می‌آمد. درختان چنار کهنسال شاه‌آباد، از مهمترین منابع زیبایی و آب‌و‌هوای دلپذیر منطقه بودند.

در دوره‌ی پهلوی دوم، کارخانه‌های بسیاری در این منطقه احداث شدند، به‌ویژه در بخشی که امروز به محله‌ی هفده شهریور شناخته می‌شود.

پس از انقلاب اسلامی، شاه‌آباد که خارج از محدوده شهری بود، با تلاش ساکنان و بزرگان محله، وارد محدوده شهری شد و با تغییر نام، به محله‌ی شادآباد امروزی تبدیل شد.

بازار آهن شادآباد از چه بخش‌هایی دارد؟

تقریبا همه‌ی نیازهای شما به انواع آهن‌آلات و فرآورده‌های مربوط به آن‌ها در بازار آهن شادآباد تامین می‌شود، چنان که از نامش برمی‌آید، به‌واقع وسیع‌ترین بازار آهن کشور است و در محدوده‌اش، مغازه‌های بسیاری مشغول به‌کار هستند؛ از فروشگاه‌های آهن‌آلات تا عرضه‌ی انواع ابزار، شیرآلات و اتصالات، آلیاژهای غیرآهنی، مصالح ساختمانی، دستگاه‌های صنعتی و حتی ارائه خدمات در حوزه آهن و فولاد. همچنین بازار آهن شادآباد از چند بازار و مجموعه‌ی کوچکتر تشکیل شده که در زیر، برخی از مهم‌ترین‌ این مجموعه‌ها را باهم مرور می‌کنیم:

  • بازار آهن‌فروشان شادآباد: این بخش، اصلی‌ترین قسمت‌های بازار آهن شادآباد است؛ در این بازار همه‌جور محصولات آهن و فولادی، اعم از انواع میلگردهای عاج‌دار و ساده ، انواع ورق‌های فولادی، انواع لوله و پروفیل‌ها، تیرآهن، انواع نبشی و ناودانی و حتی محصولات مسی و آلومینیومی به هر مقدار و تناژی برای خریداران عرضه می‌شود.
  • بورس ابزارآلات: یکی از متنوع‌ترین  بازارهای  ابزار کل کشور است و در بازارآهن شادآباد واقع شده؛ بورسی که انواع ابزارآلات صنعتی و خانگی، انواع پیچ و مهره و… را در اختیار مشتریان خود می‌گذارد. مجتمع تجاری آوا جنرال و مجتمع شهر ابزار، از بزرگ‌ترین بخش‌های بازار ابزار شادآباد هستند.
  • فروشگاه‌های مصالح ساختمانی: همه نوع مصالح ساختمانی، نظیر انواع لوله‌ها و پروفیل‌ها (آهنی و غیرآهنی)، انواع اتصالات و شیرآلات صنعتی و ساختمانی در در فروشگاه‌های مصالح ساختمانی بازار آهن شادآباد پیدا می‌شوند.
  • بازار استیل تهران:این بازار همچنین با نام‌های بازار استیل شادآباد و بازار استیل هفده شهریور هم شناخته می‌شود؛ بازار استیل تهران، بزرگ‌ترین بورس لوازم استیل در ایران است که در منطقه‌ی شادآباد، بزرگراه فتح، بین پل کن و میدان شیر پاستوریزه واقع شده است؛ خود این بازار از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شود و شامل چند مجتمع تجاری بزرگ و برخی مغازه‌های کوچکتر است:
  1. بازار استیل پارس امیر: بیشتر محصولات غیرآهنی نظیر آلیاژهای آلومینیوم، برنج و… در این مجتمع عرضه می‌شود.
  2. بازار استیل پارس غدیر: انواع مقاطع استیل صنعتی مانند ورق استیل، لوله، پروفیل، میلگرد، نبشی، ناودانی و… این بازار به فروش می‌رسند.
  3. مرکز تجارت استیل: این بازار درقیاس با پارس غدیر، کوچک‌تر است و بیشتر محصولات استیل دکوراتیو در آن عرضه می‌شود.
  4. مرکز فولاد استیل ایران: این مرکز تجاری، در ابتدای دهه‌ی نود، در جوار پاساژهای پارس غدیر و پارس امیر ساخته شد.
  • بازار لوله شادآباد: بازار لوله شادآباد محل عرضه‌ی انواع لوله‌ها و اتصالات مانند لوله‌ی درزدار، لوله استیل، لوله داربستی، بست داربست، لوله مانیسمان، لوله مسی، لوله آلیاژی، لوله درزدار مستقیم، لوله برنجی، لوله آلومینیوم، لوله گالوانیزه و… اقلام این‌چنینی است.
  • مجتمع تجاری هفده شهریور بازار آهن تهران: این مجتمع در محله‌ی حسینی، خیابان حنیفه‌لو قرار گرفته است.

خدماتی دیگر در بازار آهن شادآباد

علاوه بر فروش اقلامی که در بازار آهن شادآباد و مجتمع‌های زیرمجموعه‌اش برشمردیم، در این بازار انواع خدمات فنی و فلزی به مشتریان ارائه می‌شود؛ خدماتی نظیر فروش انواع روان‌کننده‌ها، ساخت آلاچیق و سوله، فروش بتن، تخریب، بازسازی و تغییر دکوراسیون، تولید کفپوش و کابینت‌های گوناگون، ایزوگام، قیرگونی و آسفالت، همچنین خدمات مرتبط با اجرای استخر، امور سرمایش و گرمایش و کانال‌های کولر و… . در بازار آهن شادآباد، با کارگاه‌های تخصصی روبه‌رو می‌شویم که خدماتی نظیر برشکاری، سایزکردن، خمکاری و… عرضه می‌کنند.

ساعت کاری بازار آهن شادآباد

بازار آهن شادآباد در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر و روز پنجشنبه، از ساعت ۹ تا حدود ۱۴ خدمات‌رسانی دارد.

چگونه خود را به بازار آهن شادآباد برسانیم؟

بازار آهن شادآباد در کنار دو محله‌ی شادآباد و امام خمینی، و دو کوی‌ هفده شهریور و فردوس قرار گرفته است؛ اگر بخواهیم از وسایل نقلیه‌ی عمومی برای رسیدن به بازار آهن شادآباد استفاده کنیم، سه راه زیر، بهترین گزینه‌های موجودند:

  • ایستگاه مترو آزادی (خط 4): نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به بازار آهن شادآباد، ایستگاه آزادی است. بعد از خروج از این ایستگاه، با تاکسی‌های خط آزادی – شاد آباد و یا اتوبوس‌های خلیج، می‌توانیم خودمان را به بازار برسانیم.
  • ایستگاه متروی صادقیه (خط 2): بعد از خروج از ایستگاه، با اتوبوس‌های مسیر صادقیه – شادآباد، می‌توانیم خودمان را به بازار آهن شادآباد برسانیم.
  • ایستگاه مترو نعمت‌آباد (خط 3): پس از خروج از این ایستگاه، می‌توانیم با خط 10 بی‌آرتی، به یافت‌آباد برویم و از آن‌جا با تاکسی خودمان را به بازار آهن شادآباد برسانیم.

اگر از اتومبیل شخصی استفاده می‌کنیم، بهترین مسیر ورود به بازار آهن شادآباد، از بلوار الغدیر شمالی است. برای رسیدن به این بلوار، می‌توانیم بی‌واسطه از اتوبان آزادگان وارد بلوار الغدیر شده و خود را به بازار آهن شادآباد برسانیم.

خریدازبازارآهن شاداباد یا آهن الات نوین آرکا؟

در مقاله‌ای که خواندید تاریخچه، ویژگی‌ها و امکان‌های خرید از بازارآهن شادآباد را باهم مرور کردیم، اما باید درنظر داشت که به‌هرصورت، با تمام مزایایی که این بازار بزرگ دارد، باز هم خریدار، خریدی سنتی را تجربه می‌کند و با توجه به گرفتاری‌های زندگی امروز شهری و کمبود وقت، چندان دیگر چنین نوعی از خرید، به‌صرفه به نظر نمی‌رسد.

امروزه دیگر خریدار می‌تواند با خرید آنلاین، از مجموعه‌هایی نظیر اهن الات نوین ارکا که در تنوع محصول و قیمت‌، گزینه‌های گوناگون و کاملا اقتصادی را عرضه می‌کند، تجربه‌ی راحت‌تر و سریع‌تری از خرید را تجربه کند.

به‌ویژه در اوج نوسان‌های قیمتی و عدم ثبات ارزی کشور، امکان خرید بدون دردسر از محل کار و یا حتی خانه،‌ با مشاوره‌ی رایگان حرفه‌ای‌ترین کارشناسان بازار آهن و فولاد در مجموعه‌ی اهن الات نوین ارکا، برای هر خریداری فرصتی کم‌نظیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *