مقالات ناودانی

مهمترین کاربردهای نبشی

کاربرد: نبشی‌هادر ساخت چارچوب‌ها، اسکلت‌های فلزی، نرده‌ها و پله‌ها استفاده می‌شوند. این قطعات به دلیل شکل خاص خود، قابلیت تحمل بارهای مختلف را دارند و در سازه‌های مختلف به کار می‌روند. ویژگی‌ها: نبشی‌ها به شکل L و U تولید می‌شوند.این قطعات از فولاد باکیفیت بالا ساخته میشوند و دارای مقاومت زیادی در برابرفشارو خمش هستند.

قیمت روز نبشی در همه سایزها

نبشی، یکی از مهم‌ترین مقاطع فولادی برای ساختمان‌سازی است که در جلوگیری از ورود آب و هوا به داخل ساختمان عملکرد قابل توجهی دارد. این مقطع در مواردی مثل ساختن کرمیت و خرپا، اتصال قسمت‌های فلزی به یکدیگر و ساختن ستون کاربرد دارد. قیمت نبشی، از مهم‌ترین مواردی است که هنگام برآورد بودجه ساختمان‌سازی باید به آن توجه کرد، زیرا معمولا پروژه‌های بزرگ به تعداد زیادی از این مقطع نیاز دارند. بنابراین، کوچک‌ترین نوسان در قیمت این محصول، تأثیر به‌سزایی روی قیمت تمام شده پروژه دارد.

مشخصات فنی نبشی ها

در میان انبوه پروفیل های فولادی، نبشی V شکل کاربردهای فراوانی در سازه ها دارد. این مقطع فولادی را معمولا با دو مشخصه طول بال، بر حسب سانتی‌متر و ضخامت بر حسب میلی‌متر، دسته بندی می‌کنند، برای مثال: نبشی 4-5 به معنی نبشی بال مساوی، با طول بال 5 سانتی‌متر و ضخامت بال 4 میلی‌متر است که به صورت نبشی 4*50*50 هم نمایش داده می‌شود.

این پروفیل در ابعاد و ضخامت‌های مختلف موجود است و معمولا در ابعاد 6 متری و ضخامت‌های 4 الی 16 میلی‌متری تولید و روانه بازار می‌شود. از‌این‌رو، مصرف‌کنندگان می‌توانند ضخامت‌های مختلف (مانند 4، 5، 6، 8، 10، 12، 14، 16 میلی‌متر) را با توجه به پروژه خود انتخاب کنند. شایان ذکر است، عرض هر بال و ضخامت هر بال نبشی به سایز آن بستگی دارد. بنابراین، شما در زمان خرید محصول باید به سایز آن توجه داشته باشید.

نبشی در دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تولید می شود.

وزن نبشی نیز یکی دیگر از مشخصات فنی آن است که باید به جدول اشتال نزدیک باشد. این محصول ازنظر جنس هم تنوع بالایی دارد. این مقطع براساس جنس شامل فولاد ساده (ST37) و فولاد گالوانیزه می‌شود. درواقع، نبشی فولادی نوعی پروفیل باز است که با توجه به جنس و مشخصاتی که دارد در حوزه خاصی بکار گرفته می‌شود. درکل، خواص مکانیکی این محصول به آلیاژ و سایز آن بستگی دارد.

جدول وزن نبشی

در صنعت ساختمان، نبشی به عنوان یکی از المان‌های کلیدی، نقشی اساسی در استحکام و پایداری بنا ایفا می‌کند. وزن نبشی یکی از معیارهای اصلی است که قبل از خرید باید به آن توجه کرد. دلیل این موضوع، تاثیری است که وزن محصول بر قیمت تمام‌شده آن می‌گذارد. برای مشاهده وزن انواع نبشی کافی است به جدول مختص به آن مراجعه کنید. در این جدول، اطلاعات وزنی سایزهای مختلف قید شده است. ضمنا، وزن محصولات خریداری‌شده باید با وزن مندرج در این جدول مطابقت داشته باشد؛ در صورت وجود اختلاف زیاد از تحویل آن خودداری کنید.

انواع نبشی

این مقطع فولادی براساس روش تولید به دو گروه نبشی فابریک و نبشی پرسی تقسیم می‌شود. مدل فابریک با فرآیند نورد گرم به دست می‌آید؛ در این فرآیند، با شکل‌دهی اسلب‌های گداخته می‌توان محصولات باکیفیتی تولید کرد. برای تولید مدل پرسی نیز از ورق آهن استفاده می‌کنند؛ در این حالت، با حرکت ورق نواربری‌شده از خط تولید، فرم‌دهی سرد صورت می‌گیرد. ضمنا، محصولات نهایی پرسی اغلب از نوع ST37 و بال مساوی هستند.

همان‌طور که اشاره شد، ظاهر نبشی‌ها با یکدیگر فرق دارد و در یک دسته‌بندی شامل نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی می‌شود. اگر طول دو ضلع محصول با یکدیگر برابر باشد از نوع بال مساوی است. درمقابل، چنانچه طول بال‌ها با یکدیگر برابر نباشد نشان‌دهنده بال نامساوی بودن آن است. این مقطع فولادی ازلحاظ وزن نیز به گروه‌های نبشی سنگین و نبشی سبک تقسیم می‌شود. مدل سبک به دلیل وزن کمتر، قابلیت حمل راحت‌تری دارد و آن را می‌توان به راحتی شخصی‌سازی کرد. مدل سنگین هم همان‌طور که از نامش پیداست، وزن و ساختار سنگین‌تری نسبت به نوع دیگر دارد.

این محصول ازنظر جنس نیز به انواع اسپیرال، پلاستیکی، لقمه، پی‌وی‌سی و همین‌طور نبشی استیل و گالوانیزه تقسیم می‌شود؛ مدل‌های استیل و گالوانیزه طرفداران بیشتری در دنیای ساخت‌وساز دارند. درواقع، پوشش محصولات دسته گالوانیزه از روی است و مقاومت عالی در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهند؛ به‌همین‌دلیل، از آن‌ها در اماکن مستعد خوردگی استفاده می‌کنند. به‌عبارتی، این مقاطع با توجه به جنس و مقاومتی که دارند در محیط‌های متفاوتی بکار گرفته می‌شوند. این محصول فولادی از نظر ضخامت نیز متنوع بوده و همان‌طور که توضیح داده شد در ضخامت‌های 4، 5، 6، 8، 10، 12، 14 و 16 میلی‌متری تولید می‌شود.

به‌طورکلی، نرخ این محصول نوسانات زیادی دارد و بهای آن باید به‌صورت روزانه پیگیری شود.

برای رصد قیمت روز نبشی کافی است به منابع معتبر این حوزه رجوع کنید. به‌عبارتی، قیمت‌گذاری این محصول روال ثابتی ندارد و به دلایل مختلفی که در ادامه خواهیم گفت، دستخوش تغییرات زیادی می‌شود. به‌طورکلی، امکان پیش‌بینی دقیق قیمت وجود ندارد، زیرا در برخی موارد نوسان‌ها هیچ دلیلی ندارند و فقط به‌دنبال رکود یا تورمی که در سایر محصولات ایجاد شده، ایجاد می‌شوند. با استفاده از لیست قیمت موجود در سایت آهن الات نوین ارکا می‌توانید نرخ تغییرات این محصول را به صورت روزانه مشاهده کنید.

قیمت نبشی ضخامت های مختلف

مقاومت نبشی به عواملی همچون ضخامت آن بستگی دارد. مقاطع با ضخامت کم مانند نبشی 3 ظریف‌تر از مابقی هستند و مقاومت کمتری نسبت به ضخامت‌های بالاتر دارند. بدیهی‌ست محصولاتی که ضخامت کمتری دارند و استقامت آن‌ها نیز پایین‌تر است با بهای ارزان‌تری به فروش می‌رسند. 

چرا قیمت نبشی تولیدکنندگان مختلف تفاوت دارد؟

تولیدکنندگان مختلف شرایط یکسانی جهت تولید و عرضه محصولات خود ندارند. به‌عبارت‌بهتر، کارخانه‌های فولادسازی جهت مدیریت خطوط تولید خود از فناوری و استانداردهای مختلفی استفاده می‌کنند و تعداد پرسنل آن‌ها نیز با یکدیگر فرق دارد. با توجه به این موارد، اختلاف قیمت نبشی‌های تولیدکنندگان کشور کاملا طبیعی است. با این شرایط، مصرف‌کنندگان می‌توانند قیمت جدید کارخانجات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنند و درنهایت، محصولی را که به بودجه آن‌ها نزدیک‌تر است، خریداری نمایند. اصولا، تنوع قیمت محصولات مزایایی همچون افزایش توان خرید تمام مصرف‌کنندگان را به دنبال دارد.

راهنمای خرید نبشی 

توجه به کیفیت، استانداردها و گارانتی محصول از مهم‌ترین نکات در زمان خرید نبشی است. برای سفارش یک محصول باکیفیت و استاندارد می‌بایست به سراغ برندهای معتبر و خوش‌نام کشور بروید. برندهای برتر با توجه به بازار به‌شدت رقابتی امروز هرگز محصول بی‌کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار نمی‌دهند؛ زیرا این کار باعث پیشی گرفتن رقبایشان می‌شود. بنابراین، به معتبر بودن برند تولیدکننده و سطح کیفی محصول آن توجه داشته باشید. همچنین، لیست قیمت کارخانه‌های مختلف را ملاحظه نمایید و بهترین آن‌ها را با توجه به مبلغ مدنظر خود انتخاب کنید. درکل، تنها به فکر خرید نبشی ارزان نباشید و به مرغوبیت آن هم دقت داشته باشید.

کاربردهای نبشی

در قسمت زیر، با موارد مصرف و کاربردهای نبشی در حوزه‌های مختلف صنعتی آشنا خواهید شد:

  • صنعت خودرو در قسمت شاسی و بدنه
  • صنعت نفت و گاز در قسمت سکوها و دکل‌های نفتی
  • صنعت کشاورزی در بخش‌های گلخانه، حصارکشی و تجهیزات آبیاری
  • صنعت ساختمان در بخش‌های اسکلت فلزی، درب و پنجره، خرپا، حفاظ و…
  • صنعت لوازم خانگی در تولید وسایلی همچون یخچال، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و…

سوالات متداول

آیا نبشی بال نامساوی در بازار ایران وجود دارد؟

بله، نبشی بال نامساوی به دو صورت موجود است. نوع اول، نبشی بال نامساوی که به صورت فابریک در کارخانه تولید می‌‏گردد. نوع دوم، نبشی بال نامساوی که توسط ماشین‏‌کاری تولید می‏‌شود. هر دو نوع نبشی را می‌توانید از نوین ارکا خریداری کنید.

نبشی‌های موجود در بازار ایران در چه سایز و اندازه‌هایی عرضه می‌شوند؟

نبشی‌های بازار ایران در سایز‌های 2 تا 20 میلی‌متر عرضه می‌شوند.

نبشی‌ها چگونه نام‌گذاری می‌شوند و علائم مربوط به آن‌ها در نقشه چه اطلاعاتی در اختیار ما می‌گذارند؟

در نام‌گذاری نبشی توجه به دو مشخصه طول بال و ضخامت ضروری است. به عنوان مثال در نبشی 6*60*60 اندازه هر کدام از بال‌ها 60 میلیمتر و ضخامت هر بال 6 میلیمتر می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *