اخبارآهن و فولاد

کلاف پرپیچ‌وخم زنجیره فولاد؛ محصولات آهنی مشتری ندارند

به گزارش اهن الات نوین ارکا صنعت فولاد هفته دوم زمستان را در حالی سپری می‌کند که همچنان مشکل محدودیت برق و گاز در واحدهای تولیدی این بخش یکه‌تازی می‌کند. مشکل قطع گاز در واحدهای احیای مستقیم جدی‌تر است و از این رو تولید و میزان عرضه آهن اسفنجی در واحدهای تولیدی و بازار فیزیکی بورس کالا به حداقل رسیده است. این کاهش‌ها در تولید به صورت دومینووار در کل زنجیره فولاد منتقل می‌شود، به طوری که افت عرضه در تالار صنعتی و معدنی شمش نیز قابل مشاهده است و در پایان زنجیره میلگرد به عنوان محصول نهایی با بی‌رمقی بازار و کمبود مشتری مواجه است و زمستان واقعی در این چرخه در حال رخ دادن است. پیش‌بینی می‌شود طی هفته جاری با سردتر شدن هوا محدودیت گاز در واحدهای تولیدی زنجیره فولاد نیز تشدید شود و از این رو چالش‌های تولید نیز بیشتر می‌شود.

کمبود تقاضا بلای جان بازار فولاد

افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و نوسان دلار در کانال 80 هزار تومان نیز شرایط تولید و همچنین فروش را دشوارتر کرده است، چراکه مشتری در بازار وجود ندارد و در مقابل رشد نرخ دلار موجب گران‌تر شدن قیمت آهن آلات می‌شود و از این رو مازاد عرضه در بازار بیشتر می‌شود. در وضعیت فعلی میلگرد و ورق با رشد نرخ دلار روند افزایشی در پیش گرفتند و تا زمانی که مسیر دلار صعودی شد، وضعیت زنجیره فولاد به همین ترتیب رقم خواهد خورد. نرخ ارز نیمایی به یک باره از 45 هزار تومان به 65 هزار تومان افزایش یافت که تورم ناشی از این سیاست، بازار را طی دو ماه آینده تحت تاثیر قرار می‌دهد و نتایج این تصمیم تا پایان سال نمایان خواهد شد. این در حالی است که افزایش نرخ ارز نیمایی به سود صادرکنندگان است و موجب تقویت و توسعه صادرات در رنجیره فولاد خواهد شد.

در وضعیتی که میلگرد با قیمت 31 هزار تومان مورد معامله قرار می‌گیرد، قیمت پایه شمش را می‌توان با مهارقیمت میلگرد تحت کنترل درآورد، اما صادرات شمش موجب کاهش حجم عرضه در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران می‌شود که قاعدتا موجب افزایش قیمت در بازار داخلی خواهد شد. از طرفی با بالا رفتن هزینه تولید، افت تولید به دلیل محدودیت گاز و برق، قیمت تمام شده انواع محصولات فولادی را افزایش داشته است. با این وجود هنوز شمش به قیمت واقعی خود نرسیده است. ابتدای سال جاری شمش با قیمت 25 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار می‌گرفت و با نرخ تورم 35 درصد قیمت شمش به بیش از 33 هزار تومان افزایش یافت و از این رو زمان بسته شدن رشد قیمت شمش نرسیده است و نرخ ارز این موضوع را اثبات می‌کند.

اطلاعات منتشر شده انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد که ایران در 11 ماهه ژانویه تا نوامبر 28 میلیون تن فولاد تولید کرد و تولید آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 0.5 درصد بیشتر بوده است. فولادسازان ایرانی در ماه نوامبر سال جاری ، سه میلیون و 100 هزار تن فولاد تولید کردند و تولید آنها 0.1 درصد بیشتر از نوامبر سال گذشته بود.

مسیر صعودی محصولات آهنی

بررسی بازار آزاد محصولات فولادی و آهنی در روز شنبه 8 دی ماه سال جاری نشان می‌دهد که انواع محصولات تحت تاثیر رشد نرخ ارز افزایش یافته‌اند. از این رو میانگین قیمت معاملاتی انواع میلگرد کارخانه ذوب آهن در روز مورد بررسی 0.9 درصد به ازای هر کیلوگرم افزایش یافته است و هر کیلو میلگرد 22 تولیدی این کارخانه با قیمت 29 هزار و 360 تومان به فروش می‌رسد. هر کیلوگرم میلگرد میانه نیز 1.3 درصد رشد را به ثبت رسانده است و با قیمت 28 هزار و 360 تومان در بازار آزاد عرضه می‌شود.

تیرآهن به عنوان یکی دیگر از محصولات طویل تاثیر بیشتر از روند قیمتی دلار گرفته است و از این رو هر کیلوگرم از این محصول تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان به طور میانگین 3 درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است و به عنوان مثال تیرآهن 18 تولیدی این شرکت تحویل کارخانه با قیمت 29 هزار و 90 تومان به فروش رسید. مقاطع عریض نیز از رشد قیمت غافل نشدند. از این رو، در روز مورد بررسی هر کیلوگرم پروفیل اصفهان با رشد 3.7 درصدی همراه شد و پروفیل ساختمانی اصفهان سایز 20*20 با میانگین قیمت 38 هزار و 360 تومان در بازار عرضه شد و مورد معامله قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *