مقالات میلگرد

آرماتوربندی چیست و چه مزایا و اهمیتی دارد

برای اینکه بدانید آرماتور بندی چیست باید از قبل با آرماتور آشنا باشید. آرماتور یک قطعه فولادی است که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. آرماتور بندی یک فعالیت حساس در بتن ریزی است که باعث استحکام بنا در برابر نیرهای کششی وارده می شود.

عملیات آرماتور بندی با استفاده از میلگرد انجام می شود. به احتمال زیاد با میلگرد به عنوان یک مقطع فولادی آشنایی دارید. در غیر این صورت می توانید مقاله ما با عنوان میلگرد چیست را بررسی و مطالعه کنید. استفاده از میلگرد در ساختمان ها برای اجرای فوندامسیون یا آرماتور بندی از پر هزینه ترین بخش های ساختمان سازی است که علاوه بر هزینه بالا به دلیل اهمیت کیفیت میلگرد نیاز به مهندسی در کار دارد. در اصل هر گونه تغییر در قیمت آلیاژ فولاد یا ترکیبات موثر در این آلیاژ بر روی قیمت تمام شده میلگرد تاثیرگذار است.

 

آرماتور بندی چیست؟

آرماتور بندی به نصب و اجرای میلگرد در ساختمان سازی گفته می شودکه به منظور ایجاد استحکام کششی در ساختمان در کنار بتن استفاده می شود. به عبارتی مقاومت بتن در ساختمان بدون آرماتور بندی بسیار کم و شکننده خواهد بود. استفاده از آرماتوربندی باعث تحمل نیروهای وارده به بتن و بالا رفتن استحکام ساختمان می شود.

از آنجایی که آرماتور بندی نقش بسیار چشمگیری در مهندسی ساختمان دارد، بنابراین نه تنها باید از میلگردهای با کیفیت در این کار استفاده کرد، بلکه اجرای کار به شکل صحیح هم از اهمیت زیادی برخوردار است. فرایند آرماتور بندی از کنار هم قرار دادن میلگردها از طریق بست های فلزی و در موارد کم تر به وسیله جوشکاری سرد اتفاق می افتد.

وقتی صحبت از این می شود که آرماتور بندی چیست، ما با دو شیوه کار مواجه هستیم. در شیوه اول میلگردها به شکل راست و ساده کار می شوند و روی هم قرار می گیرند. از این شیوه برای ساخت سقف استفاده می شود. اما برای اجرای فوندانسیون ساختمان و اجرای ستون ها میلگرد ها به دو شکل راست و خمیده در هم تنیده می شوند. بسته به محل مورد استفاده هم باید از میلگردهای مختص به آن مکان استفاده کرد.

 

مطلب پیشنهادی :میلگرد گالوانیزه چیست

 

نکات مهم هنگام انجام آرماتور بندی

  1. برای استفاده از میلگرد به صورت خم شده باید با استفاده از دستگاه های مخصوص این محصول را فرم داد. البته این کار نباید در دمای پایین تر از 5 درجه سانتیگراد انجام شود.
  2. از آرماتور یا میلگرد باید با قطر مناسب استفاده کرد. برای مثال میلگردهای مخصوص ستون ها به دلیل تحمل مقاومت فشاری بیشتر باید از آرماتورهای کف ساختمان قطورتر باشند.
  3. برای استفاده از هر مقطع فولادی در کار ابتدا باید محصول مورد نظر از هر گونه آلودگی پاکسازی شود. برای مثال زنگ زدگی روی تجهیزات فولادی از جمله میلگرد می تواند باعث خوردگی این محصول شود. به همین دلیل نه تنها میلگردها نباید دارای زنگ زدگی باشند، بلکه سطوح آن ها باید از هرگونه چربی و روغن نیز پاکسازی شود.
  4. همانطور که گفتیم برخی از آرماتورها باید به شکل عرضی کار شوند. این میلگردها که به خاموت شهرت دارند وظیفه نگهداری و حفظ استحکام میلگردهای طولی را بر عهده دارند. بنابراین باید هنگام کار استاندارد لازم در مورد خاموت ها رعایت شود.
  5. به هیچ وجه نباید آرماتورها را به وسیله دستگاه هوا برش داد. این باید از طریق قیچی صورت بگیرد.
  6. برای کار کردن میلگردها می توان آن ها را به دو روش توسط سیم آرماتور بندی بست. یا از کنار و یا با بستن از گوشه به وسیله مفتول و یا با بستن سیم آرماتور بندی به شیوه ضربدری.

 

مطلب پیشنهادی :بهترین میلگرد برای ساختمان سازی در بازار کدام نوع میلگرد است؟

 

آرماتور بندی چه مزایایی دارد؟

  • آرماتور بندی باعث می شود تا قدرت و استحکام بتن برای حفظ ساختمان بالاتر برود.
  • هنگام استفاده کردن میلگرد در کنار بتن هزینه نگهداری فوندانسیون کاهش پیدا می کند.
  • ساختمان هایی که از آرماتور بندی برای اجرا استفاده می کنند نسبت به سایر بناها مستحکم تر خواهند بود.
  • اگرچه آرماتور بندی هم نیاز به مهارت دارد، اما در مقایسه با سایر شیوه ها اجرای آن ساده تر خواهد بود.
  • زمانی که در ساختمان از آرماتور بندی استفاده می شود به شکل راحت تری می توان بتن را به اشکال مختلف درآورد.

 

انواع میلگرد در آرماتور بندی

  • میلگرد A1: از نظر ظاهری میلگردهای دارای گرید A1 سطح صاف و بدون هیچگونه آجی دارند.
  • میلگرد A2: میلگردهای نوع دو از سطح آجدار مارپیچی شکل برخوردار هستند.
  • میلگرد A3: این نوع میلگرد که بیشتر به نام آرماتور آجدار جناغی شناخته می شود، از نظر مقاومت کششی از دو نوع قبل مستحکم تر است.
  • میلگرد A4: از این میلگرد به دلیل قدرت بسیار بالا در سازه های عظیم و سنگین استفاده می شود. سطح این میلگرد دارای آج های مرکب است.
  • خاموت: زمانی که میلگردهای دارای آج برش داده شده و خم می شوند خاموت ایجاد می شود.

علاوه بر این میلگردها نمونه های دیگری از جمله سنجاقی، ادکا، رکابی و خرک نیز وجود دارند که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *