نوسانات قیمت پروفیل در سایه مشکلات کارخانههای ذوب آهن در سال 1403
کارخانههای ذوب آهن همچون سایر تولیدکنندگان مقاطع فولادی با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکنند؛ این مشکلات را میتوان یکی از علل نوسانات نرخ پروفیل در سال جاری دانست. از روند سخت تهیه فولاد گرفته تا بحران انرژی، همگی بر چرخه تولید واحدهای ذوب آهن سایه افکندهاند. علاوهبراین، بازار پروفیل ایران به دلیل محدودیتهای موجود، توان رقابتی گذشته را ندارد که نتیجه آن، کاهش حجم صادرات بوده است. بهاینترتیب، نوسانات قیمت پروفیل در سایه مشکلات کارخانههای ذوب آهن در سال 1403 کاملا محسوس است. در این مطلب، ضمن بررسی قیمت پروفیل، به ارتباط مستقیم نوسانات آن با مشکلات کارخانههای ذوب پرداختهایم.
تاثیر بحران تولید فولاد بر بازار پروفیل
فولاد ماده اصلی تولید پروفیلهای مختلف است که عدم موجودی کافی آن، باعث بحران در بازار میشود. چنانچه تولیدکنندگان نتوانند فولاد موردنیاز خود را تهیه کنند، قادر به تولید پروفیل در تناژ درخواستی مصرفکنندگان نخواهند بود. درنتیجه، بازار داخلی به خوبی تامین نمیشود. بنابراین، بحث بحران تولید فولاد بسیار جدی است و دراینراستا، بایستی تصمیمات و تدابیر لازم اتخاذ شود. بهعبارتی، بحران در تولید فولاد یکی از مهمترین عوامل متغیر شدن قیمت پروفیل است که جهشهای قیمتی چشمگیری را به بازار آن تحمیل میکند. بهاینترتیب، میزان تولید فولاد و قیمت آن، از جمله عوامل مهم در نوسانات بازار پروفیل است که درحالحاضر، وضعیت چندان مناسبی ندارد.
نوسانات قیمت پروفیل در سال 1403
قیمت پروفیل با آغاز سال 1403 به صورت چشمگیری افزایش یافت و وارد کانال 40 هزار تومانی بهازای هر کیلوگرم شد. البته این قیمت تا اوایل اردیبهشت ماه دوام داشت و بعد تا محدوده 39 هزار تومان کاهش یافت. این کاهش ملایم قیمت پروفیل در سال 1403 ادامه داشت تا حدی که پس از گذشت چند ماه، وارد کانال 32 هزار تومانی شد. بنابراین، نمودار نوسان قیمت پروفیل در سال جاری مدام در حال بروزرسانی بود و معمولا روند کاهشی داشت. ضمناینکه نوسانات نرخ پروفیل در بازار ایران همچنان ادامه دارد و معاملهگران بایستی روند تغییرات آن را دنبال کنند تا بهتر بتوانند دست به تحلیل و انتخاب پروفیلهای موردنظر خود بزنند. بنابراین، بهتر است آخرین تغییرات روزانه و لحظهای انواع پروفیل را از منابع معتبر پیگیری کنید تا از اعتبار آن مطمئن شوید.
ارتباط مستقیم نوسانات قیمت پروفیل با مشکلات کارخانه های ذوب
همانطور که اشاره شد، زمانی که کارخانههای ذوب با مشکلات مختلف مواجه میشوند، قیمت پروفیل نیز دستخوش تغییراتی میشود و بالعکس. بنابراین، ارتباط مستقیمی بین نوسانات بهای پروفیل با مشکلات مجموعههای ذوب وجود دارد. برای مثال، افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ ارز و ازسویدیگر، تقاضای فصلی در اوایل سال منجر به نوسانات شدید قیمت پروفیل شد. بهاینترتیب، درصورتیکه قیمت مواد اولیه مانند فولاد افزایش یابد، به همان میزان بهای پروفیلهای فولادی نیز بیشتر میشود. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت چالشهایی که کارخانههای ذوب با آن مواجه میشوند، تاثیر چشمگیری بر نرخ تولیداتشان میگذارد. ازاینرو، پیگیری اخبار بازار پروفیل و شرایط حاکم بر کارخانههای ذوب کمک چشمگیری به تحلیل درست و انتخاب هوشمندانه معاملهگران میکند.
آینده بازار پروفیل در سایه ادامه مشکلات تولید فولاد
آینده بازار پروفیل در سایه ادامه مشکلات تولید فولاد قطعا روشن نخواهد بود و نباید انتظار رونق و پویایی در این بخش از صنعت را داشت. برای اینکه صنعت پروفیل ایران به جایگاه شایسته خود برسد، لازم است نیازهای تولیدکنندگان، از مواد اولیه گرفته تا انرژی مصرفی به خوبی تامین شود؛ با حمایت از تولیدکنندگان پروفیل قطعا میتوان به متعادل شدن قیمت آن در بازار کمک کرد. بنابراین، آینده بازار پروفیل منوط به وضعیت واحدهای تولیدی آن است. به عبارت بهتر، باید تلاشهای لازم جهت خروج بازار آهن و فولاد از رکود انجام بگیرد و قیمت آهن را به صورت اصولی و نه دستوری به محدوده مناسبی رساند. ضمنا، محدوده قیمتی باید با شرایط واحدهای تولیدی و توان مصرفکنندگان همخوانی داشته باشد تا درنهایت، بازار وارد مسیر رونق و پیشرفت شود.